naar top
Menu
Logo Print

Miniflat’s Flatglass biedt perspectieven

Kwieke vijftiger Miniflat lonkt met hun lichtkoepel naar Duitsland
magazine

Verandabouwer Miniflat viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag en kijkt, naast België en Nederland, nu volop in de richting van Duitsland met hun Flatglass lichtkoepel. Flatglass is een 100% Belgische innovatie die hier ontwikkeld werd. “Wij zijn niet alleen een verandabouwer, maar investeren ook in R&D. Dat resulteert in verbeteringen aan onze bestaande producten en de volledig nieuwe productlijnen. Een voorbeeld daarvan is onze Flatglass. Ons eigen merk lichtkoepels is aan populariteit aan het winnen in Duitsland. Dat zet de deur open naar een uitbreiding van onze activiteiten daar”, zegt zaakvoerder Bert Dierick.
Flatglass wordt geïntegreerd in de tuinkamers van Miniflat, maar de lichtkoepel wordt ook apart verkocht. “Zo is hij bijvoorbeeld populair bij renovaties van rijwoningen waar meer licht nodig is in de achterbouw”, vult Dierick aan. De lichtkoepel is beschikbaar in standaardmaten, maar kan ook op maat gemaakt worden. Elke Flatglass wordt gemaakt in Miniflat’s atelier in Beverlo.
Flatglass is innovatief omwille van vier aspecten:
• hij kent een uitstekende isolatie dankzij zijn driedubbele beglazing, waarmee het energiefactuur onder controle gehouden wordt;
• hij heeft een minimalistische en lichte structuur dankzij de slanke stalen profielen;
• Flatglass kan grote oppervlaktes aan;
• dankzij het gepatenteerde afwateringssysteem kan hij volledig vlak geplaatst worden wat tot een strakker eindresultaat leidt.