naar top
Menu
Logo Print

Winnend ontwerp Mijn Huis Mijn Jonge Architect opgeleverd

Inhuldiging sociale woonprojecten Hemiksem
magazine

In de wijk Varenvelden in Hemiksem werd half november de tweede fase in de bouw van nieuwe sociale eengezinswoningen voltooid. Het gaat om 10 identieke huurwoningen met elk 3 slaapkamers, ontworpen door Atelier M Architects + Planners (Ma+P) en uitgevoerd door Everaert-Cooreman.

Voor de woningen werd extra ingezet op duurzaamheid, groene energie en isolatie. Zo zijn ze voorzien van een hoogrendements cv-ketel, een zonneboiler met zonnecollectoren op het dak, doorgedreven isolatie, een vraaggestuurd ventilatiesysteem én een groendak. “Op deze manier zullen de bewoners minder moeten betalen aan energiekosten én dragen we ons steentje bij aan een betere luchtkwaliteit en een gezonder klimaat”, aldus Dirk de Kort, voorzitter van de raad van bestuur van De Ideale Woning.

Naast de 10 nieuwe huurwoningen werden in Varenvelden ook 19 nieuwe sociale koopwoningen opgeleverd. Zij werden gebouwd naar een ontwerp van Tweestroom Architecten, dat in 2012 met de hoofdprijs ging lopen in de architectuurwedstrijd Mijn Huis Mijn Jonge Architect. De architecten omschrijven het als “eenvoud in baksteen” – een referentie naar de traditionele baksteenindustrie in de Rupelstreek. Ook deze woningen werden uitgerust met de nodige duurzame technieken en voldoen ruim aan de geldende energieprestatienormen.