naar top
Menu
Logo Print

21 inspiratiebronnen voor collectief bouwen en wonen

Tentoonstelling "Daheim / Bauen und Wohnen in Gemeinschaft" komt naar Gent
magazine

Verdichting in steden vormt een opportuniteit voor de woningbouw in Vlaanderen. Kleiner gaan wonen kan perfect samengaan met het delen van ruimte om de woonkwaliteit te verhogen. Een gezamenlijke tuin, fietsenstalling of werkruimte voor meerdere gezinnen bijvoorbeeld… Maar er bestaan tal van vormen van collectief wonen en bouwen.

In de tentoonstelling “Daheim / Bauen und Wohnen in Gemeinschaft” worden eenentwintig buitenlandse referentieprojecten naast elkaar gezet. Zij staan garant voor kwaliteitsarchitectuur en geven met een vernieuwend ruimtelijk concept antwoord op de woonwensen van hun bewoners en de eigenheid van hun locatie. De projecten worden tentoongesteld aan de hand van plannen, maquettes en foto’s, maar ook achtergrondinformatie omtrent de financiering, rechtsvormen en vereiste planningsfases. Zo tonen zij hoe collectiviteit tot vernieuwende oplossingen kan leiden.

De tentoonstelling is een organisatie van het Deutsches Architekturmuseum (DAM) Frankfurt en is van 10 mei t.e.m. 16 september 2018 te bezoeken in de abdijkerk in het Gentse STAM. De expo wordt begeleid door het boek “At home. Building and Living in Communities”. Meer informatie vindt u hier.