naar top
Menu
Logo Print

Van Marcke steunt kunstwerk in Brugge

Kunstwerk Acheron I van Renato Nicolodi krijgt steun van Van Marcke
magazine

Naar aanleiding van tweede editie van Triënnale Brugge verschijnen van 5 mei tot 16 september 2018 enkele constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad. Met als thema Liquid City – Vloeibare Stad wilt Brugge het vluchtige en vloeibare van onze samenleving positief benaderen en mogelijke antwoorden aanreiken. Het heeft internationale kunstenaars en architecten uitgenodigd na te denken over hoe flexibel, vloeibaar en weerbaar een historische stad als Brugge kan zijn in een tijd waarin niets nog zeker lijkt.
Eén van die kunstwerken, Acheron I van Renato Nicolodi, is te zien op de Langerei ter hoogte van de Duinenbrug. De sculptuur is ongeveer twaalf op zes meter groot en om het te doen drijven heeft de kunstenaar hulp gekregen van Van Marcke. De kunstenaar werkte namelijk met Wedi-platen om het waterdicht, licht, stabiel en bestand tegen de weersomstandigheden te maken. De Wedi-bouwplaat is een ideale ondergrond voor alle soorten tegels, pleisterwerk en in dit geval cement voor het kunstwerk, dat perfect hecht dankzij een laag primer. De plaat kan op bijna iedere ondergrond aangebracht worden, bij Acheron I gaat het om een houten ondergrond. Het kunstwerk lijkt uit beton gemaakt te zijn, maar is licht en stevig genoeg om te kunnen drijven.
In de Griekse mythologie vormt de rivier Acheron een overgang naar de onderwereld. Nicolodi’s kunstwerk materialiseert deze overgang, die een verbinding vormt tussen onze huidige samenleving en de mythologische onderwereld. Het wateroppervlak van de Langerei fungeert er als grens.

VAN MARCKE

VAN MARCKE

+3292673900
-