naar top
Menu
Logo Print
20/02/2018 - PHILIP VIANE

SANILEC AWARDS
PLAATSEN UW VAKMANSCHAP IN DE KIJKER

Doe mee aan onze prestigieuze wedstrijd en creëer extra waardering voor uw beroep

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerEind 2018 organiseert uw vakblad een awardshow waarbij prijzen zullen worden uitgereikt aan installateurs die kunnen bewijzen dat ze bezig zijn met hun vak, dat ze hun passie (durven te) vertalen in grensverleggende projecten en bereid zijn om in te spelen op de toekomst.
Bezorg ons uw project en maak kans op een van de awards in de categorieën verwarming, sanitair, ventilatie en luchtbehandeling en koeling. Ook schoolprojecten maken kans op een award.

IMAGO BOOSTEN MET SECTORAWARDS

De toekomst is aan de professional, dat weet ook uw vakblad. Een stielman zal nooit om werk verlegen zitten en kan voor zichzelf een mooie toekomst uitbouwen. Het idee bestaat al langer om een evenement op poten te zetten dat het vakmanschap extra onder de aandacht brengt. En we willen hierbij niet enkel de ervaren installateur vieren, met het event streven we naar een imagoboost voor de volledige sector en in het bijzonder ook voor de stielmannen van morgen. De kogel is bij deze door de kerk! 
Welke stappen u moet ondernemen om deel te nemen, leest u in het vervolg van dit artikel.

Deelnemers maken niet alleen kans op het winnen van een unieke trofee en prestige, maar krijgen ook ruime redactionele aandacht in heel wat vakmedia en op Dobbit TV

PROJECTEN MET EEN WOWGEVOEL

De projecten die we in de kijker willen zetten en belonen, kunnen en hoeven uiteraard niet allemaal visuele 'pareltjes' te zijn. Het belangrijkste is en blijft het behalen van het vooropgestelde doel dat de klant voor ogen heeft, en dit eventueel met een zelf gecreëerde meerwaarde. Een wowgevoel is dus ook perfect te realiseren met 'behind-the-wall'-installaties en technische hoogstandjes die niet meteen in het oog springen, maar die ingenieus werden ontworpen en geïnstalleerd. Voorts hebben we aandacht voor ontwerp, materiaalkeuze, energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid, opleveringstermijn enzovoort.
Als u een project voor ogen heeft waarmee u denkt te scoren in een van de categorieën, aarzel dan niet en ding mee naar een van de unieke trofeeën, redactionele aandacht in uw vaktijdschrift en 'exposure' in het videoverslag dat wordt uitgezonden op Dobbit TV.

PRAKTISCH

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerEerst en vooral voorzien we een ruime aanloopperiode waarin u zich kunt aanmelden via de website http://sanilecawards.pmg.be.
Na het invullen van uw naam en bedrijfsgegevens, krijgt u onmiddellijk een bevestigingsmail met daarna een link naar een webpagina waar u het wedstrijdformulier terugvindt. Vul dit formulier in en mail dit met zo veel mogelijk fotomateriaal naar phi@pmg.be. De uiterste deadline om zich in te schrijven is 1 september 2018.
Om een goed oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit, is het aangeraden om zo veel mogelijk details mee te geven en om een uitgebreid antwoord te formuleren op de verschillende vragen. Hoe meer de jury over de installatie te weten komt, hoe beter die een gefundeerde keuze kan maken. Argumenteer waarom dit project volgens u kans maakt op een award, en vertel ons meer over de rendementen en/of besparingen die uw klant met de installatie realiseert.

CATEGORIEËN

Er worden awards uitgereikt in de categorieën verwarming, sanitair, ventilatie en luchtbehandeling en koeling. Ook schoolprojecten maken kans op een award. De verschillende categorieën laten zeer veel ruimte voor een eigen interpretatie/invulling. Laat u dus niet tegenhouden door de 'noemer' van de desbetreffende categorie. Hieronder geven we per 'rubriek' een aantal voorbeelden van mogelijke installaties en insteken. De prijzen kunnen gaan naar een renovatieproject, een installatie in een nieuwbouwwoning, totaaloplossingen in de projectbouw of een installatie in een industriële omgeving enzovoort.

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerVerwarming

Het is niet per se de installatie met de meest innovatieve technieken die sowieso met een award gaat lopen. Het rendement van de installatie, het samenspel van oud en nieuw, de aandacht voor hernieuwbare energie, een nauwgezette dimensionering, oog voor detail, het optimaal inzetten van condensatietechnologie, een minutieus ontwerp van een warmtepompinstallatie, er zijn heel wat factoren die meespelen bij de uiteindelijke beoordeling van de afzonderlijke projecten.

Sanitaire installaties

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerHeeft u een badkamer afgewerkt die een oase van rust is of is uw project er één waarbij de nadruk lag op akoestisch comfort? U heeft zelf iets ontworpen omdat de situatie dat verlangde? Ecologie en waterbesparing waren het uitgangspunt van uw project? Of stonden veiligheid, gezondheid of hygiëne centraal bij de door u geplaatste douche-installatie in een sporthal of ziekenhuis? Waterbehandeling en waterkwaliteit passen ook perfect binnen dit kader, alsook specifieke douche-installaties, toiletinrichtingen enzovoort.

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerVentilatie & luchtbehandeling

Met het almaar dichter bouwen en het doorgedreven isoleren van onze huizen, is luchtkwaliteit het hete hangijzer de komende jaren. Een goede ventilatie en - bij uitbreiding - een dito luchtbehandeling is een absolute must geworden, en dat in zowel woning-, project- als industriebouw.
U kunt uitpakken met een perfect functionerend luchtbehandelingssysteem of een ventilatie-installatie die geruisloos draait? Kunnen studenten zich beter concentreren door uw installatie of werken arbeiders onder betere omstandigheden dankzij uw nieuw geïnstalleerde luchtbehandelingssysteem? Laat het ons weten.

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerKoeling

Actieve koeling zal niet enkel zijn waarde blijven bewijzen in de projectmarkt en industriële omgevingen, verwacht wordt dat ook koelen in de toekomst vaker zal worden overwogen en geïmplementeerd in de particuliere woningbouw, omdat woningen hun warmte nu eenmaal minder eenvoudig naar buiten zullen krijgen tijdens de zomer. Er is uiteraard niet enkel actieve koeling. De projecten die voorzien in een passieve koeling worden ook in deze categorie ondergebracht.

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerSchoolprojecten

Last but not least, wordt een prijs uitgereikt aan een schoolproject dat de aandacht van onze professionele jury trekt. Tijdens het schrijven van deze oproep werd het nieuws bekendgemaakt dat er nooit eerder zo weinig leerlingen op de vakscholen waren. Ondanks diverse inspanningen van bijvoorbeeld de Vlaamse regering, kennen we sinds 1996 jaar na jaar een daling in het aantal leerlingen in nijverheidstechnische opleidingen, dat terwijl de vraag naar technische profielen altijd zeer hoog is en zal blijven. Om de installateurs van morgen een hart onder de riem te steken en om kenbaar te maken dat uw vakblad ook oog heeft voor de toekomst van de Belgische installatiesector, is er een aparte categorie voor scholen. Zo maken ook geïntegreerde proeven (GIP) of andere schoolprojecten kans op nationale erkenning binnen de sector.

NEUTRALE VAKJURY

Nadat we de inzendingen hebben afgesloten, is het aan een neutrale vakjury om de projecten te bekijken en te quoteren op basis van zo objectief mogelijke criteria. Na een grondige analyse van het dossier volgt een definitieve beslissing over de winnaars.

PLECHTIGE UITREIKING

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerDe wedstrijd kent zijn climax op de uitreiking van de verschillende awards tijdens een galadiner eind 2018. Alle projecten die de shortlist gehaald hebben, worden voorgesteld en de winnaars bekendgemaakt. Meer details over het waar en wanneer van dit evenement volgen later.

Iedereen winnaar

Een wedstrijd brengt winnaars en verliezers met zich mee, maar uiteindelijk wint iedereen en in het bijzonder uw sector. Door deel te nemen aan de Sanilec Awards creëert u immers aandacht en extra waardering voor uw beroep. Genomineerde en winnende projecten krijgen niet alleen ruime redactionele aandacht in het vakblad Sanilec, maar ook in diverse media voor architecten, studiebureaus, aannemers en projectontwikkelaars.
Ook themazender Dobbit TV brengt tot slot verslag uit van het event, waardoor winnaars meteen ook in het oog springen bij heel wat potentiële klanten.

HOE DEELNEMEN?

Sanilec Awards plaatsen uw vakmanschap in de kijkerStap 1:

ga naar sanilecawards.pmg.be, klik op hoe deelnemen en schrijf u in via het online inschrijvingsformulier. 
U ontvangt na inschrijving een link naar het dossier dat u meteen of later kunt invullen.

Stap 2:

Stel uw dossier samen en mail het naar phi@pmg.be.