2 mei 2018

VAKINFORMATIE OVER WONINGBOUW

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVocht is belangrijkste oorzaak van schade aan gebouwen

Vocht staat met stip op nummer één als grootste oorzaak voor schade aan gebouwen. Het stellen van een correcte vochtdiagnose is echter een complexe taak, net als het bepalen van de juiste oplossing.
Ook bij het ontwerp van geventileerde gevels dient bijzondere aandacht geschonken aan de risico's op regendoorslag of condensatievocht in de spouw.

Bart Denys
Hoofdredacteur

INTERVENTIEMETHODES VOOR OPSTIJGEND VOCHT

Het is essentieel om eerst een diagnose te stellen vooraleer een vochtprobleem in een gebouw te behandelen. Gelijkaardige symptomen kunnen namelijk het gevolg zijn van verschillende oorzaken, maar vereisen totaal verschillende interventietechnieken.
Volledig artikel lezen

ALUMINIUM GEVELBEKLEDING ALS EYECATCHER

Architecte Charlotte Willaert (Ai&M) integreerde in deze nieuwbouw woning te Meise een esthetische aluminium gevelbekleding waarmee een deel van de zijgevel en een geïntegreerde deur wordt bekleed.
Volledig artikel lezen

GEVENTILEERDE PREFABGEVEL IN HOUTSKELETBOUW

Voor een nieuwbouw groepspraktijk in Astene ontwierp SITO Architecten een hedendaags pand, dat volledig in houtskeletbouw werd opgetrokken. PxP Projects tekende ...
Volledig artikel lezen

UNIEK KENNIS- EN NETWERKEVENT 'GEVENTILEERDE GEVELS'

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.
Volledig artikel lezen

BuildUp is door de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten erkend als permanente vormingsactiviteit: de commissie kende 3 punten toe aan deze vormingsactiviteit.

WAT BRENGT DE TOEKOMST IN DE GEVELTECHNOLOGIE?

BENT U ALS ARCHITECT AANSPRAKELIJK VOOR SCHADE AAN GEVENTILEERDE GEVEL?

HOE BRANDVERSPREIDING BIJ GEVENTILEERDE GEVELS INDIJKEN?

IS UW GEVENTILEERDE GEVEL WATERDICHT?

DESIGNCOLLECTIE LUXEVINYL MET HYPERREALISTISCHE RELIËFDRUK

160pxMet Express with Impress geeft Moduleo® een nieuwe dimensie aan luxevinylvloeren. De premiumdesigncollectie breit voort op de succesvolle Impresscollectie en maakt indruk door naturelle dessins, voelbare structuur en hyperrealistisch reliëf.
Lees meer

DE PLAFONDOPLOSSING IN HAAR MEEST NATUURLIJKE VORM

160pxHet massief houten plafondsysteem is een plafondoplossing in haar meest natuurlijke vorm. Er is een breed aanbod aan houtsoorten verkrijgbaar, allemaal met eigen kenmerken.
Lees meer

SIKKENS SPONSOR VAN DE DECORATIE AWARDS 2018!

160pxOok Sikkens is sponsor geworden van de Decoratie Awards 2018, het event dat het vakmanschap van de Belgische schilder- en decoratiesector in de kijker zet. Sikkens pronkt nu samen met Boss Paints en Moduleo op ...
Lees meer

WANNEER EEN DOORTASTEND RUIMTEBELEID VOOR HEEL VLAANDEREN?

Een Beleidsplan Ruimte Vlaanderen met een te eenzijdige visie op centrumsteden … dat is wat er volgens de Vlaamse Confederatie Bouw op tafel ligt.
Lees meer

FUNCTIONELE, INTERACTIEVE EN TRANSPARANTE DRUKSTERKTEBEREKENINGEN

Wienerberger presenteert een nieuw rekeninstrument waarmee architecten de drukweerstand of NRd-waarde van verticaal belaste ongewapende metselwerkwanden kunnen toetsen volgens NBN EN 1996-1-1 en de nationale bijlage (Eurocode 6).
Lees meer

COMPACTE HOUTSKELET ALS EIGEN WONING VOOR LONDENSE INGENIEUR

Het is niet eenvoudig om een nieuwbouwwoning te bouwen in London; de ruimte is er krap en je moet voldoen aan alle regels. Wanneer het gaat om een ontwerpingenieur die zijn eigen woning bouwt, ligt de lat des te hoger.
Lees meer

MINIMALISTISCH WONING LEEFT MEE MET NATUUR

De Frans-Koreaanse architect Woojin Lim heeft zijn droom om in zijn thuisland, Zuid-Korea, een huis te bouwen in symbiose met de omgeving en natuur, verwezenlijkt.
Lees meer

http://architect.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Vocht is oorzaak nummer één voor schade aan gebouwen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be