5 juli 2018

VAKINFORMATIE OVER WONINGBOUW

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe houtbouwsector zit al enkele jaren stevig in de lift.
Ontdek in dit online magazine de
kansen en uitdagingen die dit hernieuwbare bouwmateriaal biedt. De charme van natuursteen als duurzame gevelbekleding bestaat dan weer in de uniciteit van elk paneel. Het spelen met afwerkingen, tinten en formaten maakt een gevel nog aparter. Verder laten Louis Amory en Joost Callens (de gewezen en nieuwe voorzitter van de Federatie van Ontwikkelaars-Woningbouwers) in een dubbelinterview hun licht schijnen op enkele opvallende trends in de sector.
Bart Denys
Hoofdredacteur

SCHRANKWEERSTAND BIJ HOUTSKELETBOUW

Houtskeletbouw is bijvoorbeeld een bouwmethode waarbij het eigen gewicht beperkt blijft, maar die omwille van die lichtheid ook erg gevoelig is voor horizontale belastingen zoals deze van de wind.
Volledig artikel lezen

SNEL EN MILIEUVRIENDELIJK BOUWEN DANKZIJ HOUTMASSIEFBOUW

Houtmassiefbouw, ook wel Cross Laminated Timber (CLT) genoemd, is een techniek die steeds vaker gebruikt wordt voor de bouw of renovatie van Belgische woningen.
Lees meer

Lees ons DOSSIER HOUTBOUW

DEZE 3 BEDRIJVEN VERSMELTEN TOT MARKTLEIDER IN PROJECTBOUW

EERSTE INSPIRATIECENTRUM VOOR HOUTSCHAKELBOUW

EERSTE BIOBASED COATINGS VOOR HOUTAFWERKING

DIT IS HET BESTE LIMBURGSE BOUWTEAM IN 2018

AFWERKING BEPAALT UITZICHT VAN NATUURSTENEN GEVELBEKLEDING

De oppervlakken van twee natuursteenpanelen uit eenzelfde groeve die een verschillende afwerking krijgen, kunnen esthetisch erg van elkaar verschillen. De keuze van een oppervlaktebewerking hangt echter niet alleen af van een esthetische voorkeur.
Volledig artikel lezen

BESLISSINGEN WETGEVER DISCRIMINEREN NIEUWBOUW

In februari mocht Louis Amory officieel de fakkel overnemen van Joost Callens als voorzitter van de Federatie van Ontwikkelaars-Woningbouwers. Dat is een beroepsfederatie binnen de Confederatie Bouw.
Volledig artikel lezen

CR3DO BOUWT EERSTE INTERACTIEVE SMARTMAQUETTE

In Zonhoven heeft Bouwbedrijf Dethier de eerste interactieve maquette van Cr3do voorgesteld. De maquette is een tool om potentiële klanten meer inzicht te geven in het project Egge Park, een nieuwbouw project in Zonhoven met 73 wooneenheden verspreid over 5 gebouwen.
Lees meer

CARBONVEZELS VOOR DRAINEREND BETON

Onderzoekers maken drainerend beton sterker door vermalen afval van composieten erin te verwerken. Drainerend beton is zeer poreus beton dat het water naar de onderliggende bodem voert in plaats van het ...
Lees meer

"DIGITALE METER IS GOEDE ZAAK VOOR DE SAMENLEVING"

De digitale elektriciteits- en gasmeters zullen 100 miljoen euro meer opbrengen dan eerst gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe kostenbatenanalyse van de Vlaamse Regulator voor Elektriciteit en Gas (VREG) op vraag van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.
Lees meer

WONINGBOUW IS BELANGRIJKE DRIVER VOOR MEER HERNIEUWBARE ENERGIE IN VLAANDEREN

2050 telt een resem aan doelstellingen. Vlaanderen zal zich namelijk engageren om zijn compleet woningenpark energiezuinig te maken, alsook de klimaatdoelstellingen te halen opgesteld door de Europese Commissie.
Lees meer

WIN EEN SHOP DESIGN AWARD!

Realiseerde u een innovatief winkelontwerp of een unieke toonzaal? Aarzel dan niet en laat uw project beoordelen door een onafhankelijke jury met gerenommeerde retail- en interieurspecialisten.
Volledig artikel lezen

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 31 juli en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik om deel te nemen

http://architect.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Beslissingen wetgever discrimineren nieuwbouw

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be