7 december 2017

VAKINFORMATIE OVER WONINGBOUW

Lees online

120pxGebouwen zijn geen dode objecten, maar dynamische processen"
Eén van de boutades waarmee Vlaams Bouwmeester
Leo Van Broeck in een exclusief interview zijn visie inzake beschermd erfgoed toelicht. Hij pleit hierbij voor meer tolerantie en gedurfde creativiteit bij interventies in beschermde gebouwen. Ook Studio Roma, als architectenbureau gespecialiseerd in deze materie, voelt dat erfgoed o.a. door lagere premies en de verdichting van de steden hoe langer hoe meer onder druk komt te staan. Verder hebben we in dit online magazine aandacht voor enkele vakbeurzen en tonen we u de winnaars van de Schrijnwerk Awards.

Veel leesplezier!

Lees ook:
"Brussel is een ideaal experimenteel laboratorium voor erfgoedkwesties"
"Een goed ontwerp moet op alle zintuiglijke vlakken goed zijn"
Renson lanceert nieuwe bedrijfsfilm
Vlaanderen krijgt eigen architectuurarchief

Erfgoed, een uitdaging voor iedereen

Een architectenbureau gespecialiseerd in onroerend erfgoed is geen alledaags verschijnsel. Studio Roma in Kessel-Lo is gespecialiseerd in de materie, maar constateert jammer genoeg dat erfgoed hoe langer hoe meer onder druk staat.
Lees meer

“Monumenten mogen geen opgelegd fruit worden"

“Als we aan het huidige tempo blijven klasseren, staat de planeet binnen x-aantal jaren vol met alleen maar erfgoed." Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck legt de vinger meteen op de wonde.
Lees dit exclusieve interview met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck

Polyclose 2018 toont wat er beweegt op de markt

De markt van ramen, deuren, zonwering, gevelbouw en toegangstechnieken is volop in beweging. Dat zal ook te zien zijn op de 18e editie van Polyclose, van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari in Flanders Expo te Gent.
Lees meer

Ontdek de nieuwe DOMOTEX!

Voor het eerst wordt de wereldbeurs DOMOTEX in Hannover op andere dagen gehouden: Voortaan zal de DOMOTEX plaatsvinden van vrijdag t.e.m. maandag. In 2018 start DOMOTEX op 12 januari en blijft de beurs tot 15 januari geopend.
Lees meer

Interior.Architecture.Hospitality

Interior.Architecture.Hospitality Expo. Zo heet het hoogstaande platform met bijzondere presentaties, gegidste rondleidingen en lezingen binnen Heimtextil, specifiek op maat van interieurdesigners, architecten en hotelinrichters.
Lees meer

Lezers van Architect gratis naar Light + Building

Voor de lezers van Architect zijn er gratis toegangstickets voor Light + Building 2018 beschikbaar. Wie een gratis ticket wilt ontvangen, dient een e-mail te sturen naar ...
Lees meer

Video: Bourdeaud'hui wint Schrijnwerk Award

 VIDEOIn Deinze aan de oevers van de Leie realiseerde Bourdeaud'hui een wel heel bijzonder residentieel project, een ontwerp van Perneel-Osten architecten. Bekijk de video!

Ontdek ook de andere projecten die een Schrijnwerk Award in de wacht sleepten!

Online rekenmodule toont hoeveel werkuren architect besteedt

Weet uw klant hoeveel uren u werkt? Om bouwers en verbouwers een beter idee te geven van de werklast van de architect, ontwikkelde de KU Leuven een online rekenmodule waarmee ze zelf kunnen berekenen hoeveel werkuren hun architect gemiddeld aan een nieuwbouw- of verbouwingsproject presteert.
Lees meer

Dit zijn de meest populaire BIM-objecten!

Tijdens BIMobject LIVE 2017, een tweedaagse conferentie in Malmö, Zweden voor producenten van bouwmaterialen, interieurfabrikanten en bouwprofessionals, werd de BIMobject Award 2017 voor Most Downloaded Brand uitgereikt aan ...
Lees meer

Lees ons uitgebreide BIM-dossier

De beste Belgische pralines in één doos

 VIDEOVerras familie, vrienden en/of collega's tijdens de eindejaarsperiode met de exclusieve smaakbox 'The Best Of Belgium Chocolate Awards'. Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards. Ideaal als geschenk of om samen van te genieten tijdens de feestdagen.
Video

http://architect.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Exclusief interview: Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck over erfgoed

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be