17 januari 2018

VAKINFORMATIE OVER WONINGBOUW

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Beste lezer,
Ondanks de vele technische en esthetische evoluties is er in de gevelbouw nog veel ruimte voor groei. Dat blijkt alvast uit een debat over gevelbekleding waar tal van gevelspecialisten aan deelnamen. In dit
online magazine werpen we een blik op diverse gevelmaterialen en hoe ze kunnen bijdragen aan slimme gevelconcepten.
Veel leesplezier!

Debat: Innovatieve gevelmaterialen en slimme gevels

De rol van gevelmaterialen overstijgt die van het laagje make-up die ze in het verleden werd toegedicht. Een gevelmateriaal moet ook zijn taak vervullen in een slim gevelconcept.
Lees meer

Lees meer over GEVELS:
"Nog veel ruimte voor groei in de gevelbouw"
Tips bij de oplevering van houten gevels
Personalisatie is de nieuwe standaard
Renoveren met alucassettes
Architecturale metalen gevels
ETICS: sterk groeiende markt

Lees ons uitgebreide dossier over gevelrenovatie

Functioneel versus esthetisch verzinken

Een nieuw classificatiesysteem zorgt vanaf 2018 voor een onderscheid tussen functioneel en esthetisch verzinken. Daardoor komt er onmiddellijk meer duidelijkheid en dialoog in de zinksector.
Lees meer

Polyclose 2018 toont wat er beweegt op de markt

De markt van ramen, deuren, zonwering, gevelbouw en toegangstechnieken is volop in beweging. Dat zal ook te zien zijn op de 18e editie van Polyclose, van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari in Flanders Expo te Gent.
Lees meer

Knauf Discovery Days 2018 op donderdag 1 & vrijdag 2 februari 2018

Na een succesvolle eerste editie in 2016, kon een vervolg van de 'Knauf Discovery Days' niet uitblijven. En geen beter kader om onze nieuwigheden in binnen- en buitenafwerking voor te stellen, dan een eigen beurs waar beleving en interactie centraal staan.
Lees meer

Creatief met baksteen

Om in te pikken op actuele bouw- en architectuurtrends, inspireert Wienerberger in de meest recente editie van Innovate.in.architecture met tal van keramische oplossingen.
Lees meer

Creatieve invulling van moeilijk perceel

Architecten Siegert Saeren en Krist Michiels van Sam Architecten gingen creatief aan de slag met een ongunstig gelegen perceel (halfopen bebouwing met ongunstige oriëntatie gelegen langs een drukke steenweg).
Lees meer

3D-Betonprinten wint aan populariteit in bouw

3D-technologie resulteert onder meer in innoverende ideeën die verschillen van de huidige architecturale structuren. Het 3D-printen van beton is bijgevolg aan een opmars bezig.
Lees meer

7 tips om slim te verwarmen

Als enige inwoner van Naimakka, het koudste dorp in Zweden, bindt Åke Siikavuopio al heel zijn leven de strijd aan met de kou. Tachtig jaar levenservaring leerde hem dat energie-efficiënt verwarmen niet enkel kosten, maar ook het milieu spaart.
Lees meer

De 10 best betaalde stielmannen

De best verdienende stielmannen zijn degene met de meeste vakkennis, ervaring en verantwoordelijkheid. Jobat zette de tien best verdienende arbeiders uit de bouwsector op een rij (gemiddeld brutoloon per uur voor ondernemingen met 20 of meer arbeiders).
Lees meer

Ecologische voetafdruk inwoners stad hoger dan gedacht

Momenteel focussen opiniemakers sterk op het woningtype en de woonplaats van gezinnen. Dat resulteert in heel wat tegenstellingen, zoals: stad versus platteland, open bebouwing versus een flat of rijwoning, filerijden of dicht bij het werk wonen.
Lees meer

Binnenkort heeft elke woning een Woningpas

Het Renovatiepact 2050 bestaat drie jaar. De drie bevoegde ministers Bart Tommelein, Liesbeth Homans en Joke Schauvliege verzamelden zich op 8 december daarom voor een tussentijdse evaluatie.
Lees meer

http://architect.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Debat over innovatieve materialen voor slimme gevels

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be