naar top
Menu
Logo Print

CIRCULAIR BOUWEN
ZET HET KLASSIEKE BOUWPROCES OP ZIJN KOP

circulair bouwen

Bouwen wordt almaar duurder, grondstoffen schaarser en de CO2-uitstoot van gebouwen doorheen hun levenscyclus moet drastisch omlaag. ‘Duurzaam bouwen’ volstaat niet langer, wie futureproof wil bouwen moet circulair denken. De bouwsector staat dan ook voor een disruptieve revolutie: circulair bouwen dwingt alle stakeholders tot een geïntegreerde aanpak van innovatieve bouwprocessen, maar biedt tegelijk ook volop kansen voor nieuwe businessmodellen en samenwerkingsvormen.
BuildUp brengt daarom de voorlopers en specialisten op vlak van circulair bouwen samen voor een thema- en netwerkdag waar intensief kennis wordt gedeeld. Met boeiende lezingen, technische innovaties en inspirerende oplossingen wordt dieper ingegaan op de rol van de diverse actoren binnen het circulaire ontwerp-, bouw- en renovatieproces.

BuildUp is door de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten erkend als permanente vormingsactiviteit. 
De commissie kende 3 punten toe aan deze vormingsactiviteit.

OVAM

Het BuildUp-kennisevent rond Circulair Bouwen vindt (i.s.m. Vlaanderen Circulair, OVAM en de Vlaamse Confederatie Bouw) plaats tijdens de 2e Inspiratiedag van de Green Deal Circulair Bouwen. Kom op 23 mei 2019 tijdens BuildUp kennis maken met de bijna 300 deelnemers aan de Green Deal Circulair Bouwen en neem voorsprong in het circulaire ontwerp- en bouwproces !

Bekijk enkele video's met een sfeerverslag van vorige edities van BuildUp met de mening en ervaringen van enkele sprekers en deelnemers: 
- thema Geventileerde gevels
- thema Houtbouw
- thema Akoestiek
- thema Duurzaam lakwerk
- thema Brandveiligheid
- thema Luchtdicht bouwen
Klik hier voor meer info over voorgaande edities

in samenwerking met

Knauf
Rockwool