RAY, een pronkstuk voor Gent

Coatinc Ninove veredelt orangerie naast Sint-Niklaaskerk in centrum Gent

In het centrum van Gent is een nieuw pronkstuk toegevoegd aan het toch al omvangrijke stadsbeeld: RAY. Deze orangerie is ontwikkeld in opdracht van de stad en op initiatief van caféhouders in het centrum. RAY staat pal naast de Sint-Niklaaskerk en vormt samen met het gotische bouwwerk een bijzonder ensemble. Coatinc Ninove heeft de staalconstructie voor dit glazen gebouw verzorgd. In samenwerking met architectenbureau Delmulle Delmulle werd er een glasconstructie ontworpen. De kasconstructie past naadloos in de omgeving, ook qua architectonisch ontwerp: De helling van het dak sluit aan op de helling van de sacristie van de kerk, en de glazen gevel van de orangerie vormt een harmonieus geheel met de grote, lange ramen van de sacristie. Zo is de orangerie een visuele uitbreiding op het sacrale bouwwerk.
Coatinc Ninove droeg met thermisch en centrifugaal verzinken bij aan het project. Voor het glazen gebouw werden in totaal iets minder dan drie ton grote constructiecomponenten en individuele profielen gegalvaniseerd, omdat in België duurzame corrosiebescherming erg belangrijk is, met name vanwege weersinvloeden met veel regenval. Door het verzinken werd het staal ook tegen de zwaarste atmosferische belastingen beschermd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Architect 

Architect maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.